Остані відгуки

    June 2024
    M T W T F S S
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Архів

    Daily Archives: June 27, 2024

    Відбулося чергове, планове засідання  НТР

    19 червня 2024 року  в он-лайн режимі в зв’язку з військовим діями відбулось друге засідання науково-технічної ради національного природного парку «Білобережжя Святослава». В роботі  засіданні із 14 членів НТР взяли участь 10 її членів. Вів засідання голова Ради , директор національного природного парку «Білобережжя Святослава» Коваль Віктор Васильович.

    По першому питанню «Про проведення заходів з охорони гніздових територій НПП в весняно-лiтній період 2024 року» виступив Холодняк П.А., заступник директора – головний природознавець НПП «Білобережжя Святослава», який акцентував увагу членів Ради що всі реальні заходи охоронного, інформаційного та біотехнічного напрямку яку проводить зараз служба держохорони парку зосереджені на території озера Солонець Тузли. і станом на червень 2024 року тут проведено 19 природоохоронних рейдів, змонтовано стелажі для підкормки тварин в зимовий період та які можуть слугувати в якості штучних гніздівель в наступний весняно-літній період. Активізована також інформаційно-профілактична робота працівників служби держохорони об’єкту ПЗФ з місцевим жителями щодо необхідності збереження як самої цінної, внесеної до об’єктів Смарагдової мережі Європи території ,що підтримує життя птахів, так  зрозуміло і самих представників пташиного царства особливо в важливий для існування виду гніздовий період.

    З другого  питання винесеного на розгляд НТР «Про стан еколого-освітньої роботи НПП «Білобережжя Святослава» виступила Тарабан С.В., начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації НПП «Білобережжя Святослава».Світлана Валентинівна розповіла  що нові  виклики воєнного сьогодення породжують і нову необхідність та відповідно нові форми та формати еколого-освітньої роботи серед учнівської молоді, такі як он-лайн семінари , спілкування та донесення інформації в соціальних мережах та інш. за допомогою  яких відділ досить ефективно проводить цю роботу. Продовжує працювати у відділі досвідчений фахівець – Лахтіонова Ірина, яка робить акцент на інформуванні та координації  учнів  Василівської та Покровської  шкіл , які  зараз, нажаль знаходяться  на теренах всієї України. Почала свою роботу також в «гарячій точці», селі Солончаки Куцурубської ОТГ, молодий фахівець Дрозд Людмила Петрівна.

    Науковий співробітник НДВ національного природного парку Касьянов Є.О. проінформував членів науково-технічної Ради про площі та характер пожеж на території НПП «Білобережжя Святослава» що виникли протягом 2024 року. Станом на 12 червня 2024 року їх кількість складала 57, а поточна площа враження – 634,75 га, з яких 415,26 га – повторні враження по згарищам 2022-2023 років. За минулі два роки основні площі лісових масивів та трав’яних комплексів були вражені на площах 4354,77 га та 2342,65 га відповідно. Очікується, що пожежі можуть формуватись впродовж всього пожежонебезпечного періоду до припинення військових дій на території Кінбурнського півострову. Надана інформація членами НТР взята до відома.

    Науково-дослідний відділ НПП