Остані відгуки
    May 2022
    M T W T F S S
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
    Архів

    Літопис Природи національного природного парку «Білобережжя Святослава», квітень 2022 рік

    Для працівників заповідних об’єктів України таких як природні та біосферні заповідники, національні природні парки ведення робіт та укладання щорічного тому Літопису природи є основним та узагальнюючим документом в якому фіксуються всі результати спостережень, моніторингу та змін що відбуваються в природних комплексах заповідних об’єктів.

    В цьому році науковими співробітниками НПП укладено десятий, ювілейний том Літопису  природи за 2021 рік. Основними розділами в ньому стали узагальнення:

    • Результатів кліматичних спостережень, що проводяться безпосередньо на території парку;
    • Стану та динаміки водних об’єктів Кінбурна ( довідково на території Кінбурнської коси нараховується більше 800 озер різноманітного генезису та стану);
    • Фенологічні спостереження фаз розвитку  фонових та рідкісних видів рослин та тварин.

    Важливим кроком у формуванні повного інвентаризаційного списку альгофлори (водоростей) НПП це включення в том  результатів досліджень  проведених з залученням провідних спеціалістів – альгологів півдня України.

    В Літопису природи за 2021 рік, також особливу увагу приділено описам та визначенню ступеню антропогенного впливу в зонах регульованої рекреації НПП на територіях де  розміщені  рекреаційні пункти та рекреаційні дільниці національного природного парку.

    Враховуючи зростаючі тенденції негативного впливу на приморські комплекси потоку відвідувачів актуальними став розділ Літопису щодо біотехнічних заходів по відновленню приморського захисного літорального валу (авандюни) розроблений кандидатом географічних наук Давидовим О.В., що разом з власними оригінальними пропозиціями  врахував весь попередній досвід напрацьований  національним природним парком в цьому напрямку.

    Десятий том направлено до Міндовкілля та у встановленому порядку через деякий час буде зареєстровано в Українському центрі науково- технічної інформації м.Київ. Дирекція національного природного парку «Білобережжя Святослава» парку   вдячна всім залученим фахівцям, працівникам парку, що були причетні до збору та  аналізу наукової інформації, укладанню, оформленню та друку ювілейного тому Літопису природи в наш такий непростий військовий час.

    Науково-дослідний відділ НПП «Білобережжя Святослава»

    Комментарии закрыты.