Остані відгуки
    April 2022
    M T W T F S S
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
    Архів

    «День Проліска» для дітей з Кінбурну

    «День проліска» цікаво пройшов для діток, що тимчасово покинули свою малу батьківщину та знайшли прихистот разом з батьками в національному природному парку «Сколівські Бескиди» на Львівщині. Цікавинки з життя цих тендітних квіточок, що символізують прихід весни, розповіла малечі фахівець з екологічної освіти НПП «Білобережжя Святослава» Калініна Юлія, яка разом зі своєю дитиною та іншими співробітниками перебуває в наших колег та плідно співпрацює з ними.

    «Всі знають фото проліска, яке є навіть в дитячому букварі, – розказала Юлія. – Це маленька красива рослина першою оживає після зими. Спочатку вона випускає пару листя, а дуже скоро зацвітає білими дзвіночками з спадаючими голівками. Йому не страшні ні зимові морози, ні сніг. І якщо численні білі дзвіночки покривають килимом  – це вірний знак того, що весна вже близько. Адже про наближення теплих днів нас попереджає саме квітка пролісок.

    По-науковому це рослина називається галантус. Воно відноситься до роду багаторічних трав з сімейства амарилісових, яке об’єднує в собі вісімнадцять підвидів. Проте точної кількості різновидів цієї рослини ніхто не називає. Батьківщина підсніжника – ліси Карпат. Особливістю Проліска є те, що вона регулює глибину проростання своєї кореневої системи. Якщо його висадити занадто глибоко, він утворює на квітконосі нову цибулину, але вже на потрібній глибині.

    Де ж полюбляють рости ці чудові квіточки? Весняна квітка – підсніжник любить затінені, але прогріваються сонцем місця і грунт з хорошим дренажем. При пересадці дикорослих видів потрібно вибирати більш освітлену ділянку. Ця культура зимостійка, що не дивно. Адже перший пролісок – квітка, який пробивається прямо з-під снігу. Восени підсніжники потрібно прикривати невеликим шаром пухкого компосту та опалим листям».

    Насамкінець діти відтворили в малюнках розповідь про цю чудову квітку та з дитячою безпосередністю пообіцяли її берегти та не винищувати.

    Начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Світлана Тарабан

    Комментарии закрыты.